مستربچ آنتی یووی

پلیمرها بعد از گذشت مدت زمان طولانی به خصوص زمانی که در مقابل نور خورشید، قرار گرفته‌اند، تغییر رنگ و شکل می‌دهند. این عامل ممکن است که سبب تغییر خاصیت اصلی جسم شود و کارکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد.
به همین دلیل مواد پلیمر باید به گونه‌ای باشند که در مقابل نور خورشید، واکنش نشان ندهند. در این صورت با استفاده از این فناوری و به کارگیری روش‌های علمی، می‌توان راهکاری برای این موضوع پیدا کرد.
مستربچ آنتی یووی محافظ بسیار خوبی در برابر اشعه ماوراء بنفش برای انواع پلاستیک‌ است. مستربچ های ضد اشعه ماوراء بنفش با هدف محافظت از پلاستیک در برابر زوال ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید ساخته شد‌ه‌‌اند.
باید به این نکته توجه داشته باشید که این فناوری در زمینه‌هایی مانند کشاورزی، بسته بندی مواد غذایی، بسیار پرکاربرد هستند.پرتو خورشید زنجیره‌های پلیمری را خراب می‌کند و می‌شکند.
اشعه ماوراء بنفش، مواد رنگی را از بین برده و منجر به تغییر رنگ در محصولات پلیمری خواهد شد. بنابراین وجود تثبیت کننده‌های ضد اشعه ماوراء بنفش  در این  محصولات و وسایل ضروری است.
پلاستیک‌ها به تخریب در اثر اشعه ماوراء بنفش حساس هستند و بنابراین هنگام قرار گرفتن در معرض تابش خورشید تخریب می‌شوند که میزان و سرعت این تخریب تحت تأثیر پارامترهای مختلفی مانند شرایط آب و هوایی، ضخامت قطعه و پلاستیک، نوع پلیمر،  وجود مواد افزودنی در ساخت پلاستیک و…. بستگی دارد.
 انواع مستربچ های آنتی یووی
 معمولا مستربچ‌ آنتی uv ضد اشعه ماوراء بنفش و تثبیت‌کننده بر اساس نیاز مشتریان خود تولید می‌شوند. به عبارتی این فناوری در حوزه‌های متفاوت و در صنایع گوناگون کاربرد دارد. به طور کل چند نوع مهم از این مستربچ  وجود دارد که شما می‌توانید از قابلیت‌های هر کدام برخوردار شوید.
1.   مستربچ سفید:مستربچ سفید از رزین پلی اتیلن و تیتانیوم روتیل با کیفیت بسیار بالا تولید شده است. این ماده با پلی اتیلن ترکیب می‌شود و به ذراتی  تبدیل شده و در تولید پلاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد و این باعث می‌شود جسم مات و سفید به نظر برسد.
2.   مستربچ مشکی:مستربچ‌های مشکی با غلظت بالایی از کربن سیاه تولید می‌شوند و به عنوان یک حامل یا چسبنده عمل می‌کنند.
3.   مستربچ رنگی:مستربچ رنگی با کیفیت بالا و کنسانتره مناسب، رنگ سفارشی را برای صنایع مختلف که شامل موارد زیادی هستند، ارائه می‌دهد.
4.   مستربچ های جامد:مستربچ‌ آنتی uv جامد حاوی حلال نیست و اگر تبخیر نشود، عمر طولانی‌تری خواهند داشت. مستربچ جامد معمولاً حاوی 40 تا 65 درصد افزودنی است که هر کدام از این موارد افزودنی می‌تواند متفاوت باشد.
کاربرد مستربچ های آنتی یووی
این فناوری در اروپا بیشتر برای ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی برای محافظت از ورق‌های جامد یا چند جداره، همچنین حفاظت از لوله‌ها و اتصالات در برابر تشعشعات خورشیدی، می‌تواند کاربرد زیادی داشته باشد.
هدف از استفاده از این فناوری در ساخت و ساز، به حداقل رساندن زوال خواص مکانیکی و تخریب ظاهر جداره‌های ساختمان در مدت زمان طولانی خواهد بود.
مستربچ، در واقع اثرات اشعه ماوراء بنفش و اکسیداسیون نور را از بین می‌برد یا کاهش می‌دهد. گاهی اوقات یک سیستم، مستعد اثرات نامطلوبی مانند جدا شدن مستربچ  آنتی uvاز مواد اولیه در قیف دستگاه است. مستربچ را می‌توان مستقیماً به اسپیندل ماشین اضافه کرد.
در کشورهای آسیایی، مستربچ در کشاورزی کاربرد زیادی دارد. به عبارتی افزودنی‌های یووی برای پیشگیری از تخریب و شکست زودرس پلیمر و تضمین سلامت  و کیفیت محصول عمل می‌کند.
مستربچ آنتی uv باید با آب و هوای مربوطه، آفت کش‌ها، تکنیک‌های رشد و البته خود محصول مطابقت داشته باشد. تثبیت کننده‌های فرابنفش که به پلاستیک اضافه می‌شوند، معمولاً با جذب اشعه ماوراء بنفش مقابله می‌کنند و انرژی را به عنوان گرمای سطح پایین پخش می‌کنند.
مواد شیمیایی مورد استفاده مشابه، کرم‌های ضد آفتاب هستند که از پوست در برابر حمله یووی محافظت می‌کنند. پس این فناوری در صنعت آرایشی نیز کاربرد زیادی دارد.
به دلیل پاسخ به تقاضای بازار، این فناوری همواره در حال گسترش است. به عبارتی بسیاری از دانشمندان به دنبال این هستند که بدانند آیا می‌شود از مستربچ در صنایع دیگر استفاده کرد. آن‌ها در پی شناخت کاربردهای دیگر مستربچ هستند تا بتوان با استفاده از قابلیت‌های آن، از تخریب بسیاری از صنایع دیگر در مقابل اشعه جلوگیری کرد.
مستربچ معمولا در مناطقی که تابش زیاد زیاد خورشید وجود دارد،  به کار می‌آید و در اکثر صنایع و خدمات حرفه‌ای می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. این نشان‌دهنده یک پیشرفت در علوم مربوط به این حوزه است.
مواد فعال در مستربچ شامل ذرات متفاوتی است که موثرترین اثر تثبیت‌کننده نور را در دوزهای پایین ایجاد می‌کند. در حقیقت مستربچ به این شیوه عمل می‌کند و می‌تواند از تخریب مواد جلوگیری کند.
مستربچ  آنتی uv چگونه ساخته می شود؟
مستربچ  آنتی uv، برای اولین بار،با الیاف جدید ضد اشعه ماوراء بنفش بر پایه سدیم و عناصر دیگر تهیه شد.سپس یک ماده رنگدانه، نانو سریم فسفات (nano-CePO4) توسط عامل جفت کننده آلومینات اصلاح شد و سپس به عنوان عامل ضد اشعه ماوراء بنفش مبتنی بر سریم (CAUA) در تهیه مستربچ استفاده شد. این فرمول ساخت مستربچ در کارخانه‌ها است که بعدها در صنایع متفاوت به کار رفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست