کائولن چیست؟
در یک تعریف یا بیان ساده در پاسخ به این سوال که کائولن چیست میتوان گفت، یک نوع ماده ای سفید رنگ و بسیار نرم می باشد و بیشتر عموم مردم آن را با نام خاک رس می شناسند. این ماده شیمیایی به علت ذرات بسیار ریز و رنگ خالصی که دارد، آن را از دیگر رس های صنعتی متمایز کرده است. یکی از ویژگی های بارز و ویژه ی این نوع خاک، توانایی حل شدن بسیار خوب آن در آب می باشد. وجود این ویژگی خاص در این خاک سبب شده تا این ترکیب شیمیایی به عنوان یک رنگدانه بسیار کارآمد و ایده آل در بازار شناخته شود.
جالب است بدانید که مهمترین و اصلی ترین جزء سازنده این ترکیب، کائولینیت معدنی است. در حقیقت کائولینیت یک نوع سیلیکات آلومینیوم آبدار می باشد که از تجزیه شدن مواد معدنی همانند فلدسپات تولید شده است. رنگ بسیار سفید این کانی ممکن است طبیعی باشد یا بعد از پردازش ایجاد گردد.
شرکت بازرگانی شیمیایی الساپا یکی از معتبرترین و بهترین فروشندگان انواع مواد شیمیایی، پلیمری و تصفیه خصوصا کائولن است. به منظور خرید کائولن با بخش فروش تماس حاصل فرمایید.
خواص کائولن
این ماده شیمیایی خاصیت چسبندگی بالایی دارد. جالب است بدانید که قدرت چسبندگی کائولن رابطه مستقیمی با خالصی آن دارد. به این معنا است، به هر میزان که این ماده میزان و قدرت چسبندگی بیشتری داشته باشد، از درصد خلوص بالایی برخوردار می باشد.
این ترکیب جزو موادی سرسخت به شمار می آید. سختی کائولن با توجه به درصد خلوص آن بین 2 تا 5.2 متغیر می باشد. یکی دیگر از خواص منحصر به فرد و ویژه این ترکیب که میتوان به آن اشاره نمود، خاصیت پوششی بسیار خوب آن است.
این ترکیب در برابر تغییرات PH مقاومت بسیار خوبی از خود نشان خواهد داد.
این ماده با توجه به میزان ناخالصی و چگونگی فرایند تولید به 4 دسته تقسیم خواهد شد. ( رسی توپی، هالوسیت، ست ناکریت و دیکیت).
چنانچه قصد خرید این ماده با کیفیت و خلوص بالا را دارید، بایستی از مراکز با سابقه و معتبر کشور اقدام به خرید نمایید. شرکت بازرگانی شیمیایی الساپا یکی از معتبرترین و با سابقه ترین مراکز توزیع و فروش انواع مواد شیمیایی، پلیمری و تصفیه با چندین سال سابقه درخشان می باشد. در واقع کائولن یکی دیگر از انواع مواد شیمیایی عرضه شده به وسیله این شرکت است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر با کارشناسان حرفه ای ما در الساپا در ارتباط باشید.
نحوه تولید کائولن به چه صورت است؟
همانطور که در متن بالا به آن اشاره نمودیم این ماده معدنی، سفید رنگ و بسیار نرم می باشد و در اثر هوازدگی شیمیایی ماده معدنی همانند فلدسپات ها تشکیل می گردد. در برخی از نقاط دنیا به وسیله اکسید آهن این ماده به رنگ های نارنجی، قرمز و صورتی ایجاد می گردد و سبب رنگ زدگی بسیار مشخصی می شود. در حالی که در غلظت های بسیار کم سبب ایجاد رنگ های نارنجی روشن، سفید یا زرد این ترکیب می شود.
موضوع مهمی که در رابطه با این ماده لازم است بدانید اینکه این ماده معدنی را به روش های متنوع دیگری تولید می کنند. در متن زیر به طور خلاصه به آن می پردازیم.
جهت تولید کائولن در ابتدا و قبل از هر چیزی سنگ معدن را استخراج می کنند و سنگ های استخراج شده را به وسیله سنگ شکن خرد نموده و عمل همگن سازی انجام می دهند. در این مرحله سنگ های خرد شده را مجددا به وسیله آسیاب خرد نموده و عملیات ویژه تغلیظ بر روی آنها انجام می دهند. در حقیقت کائولن تولیدی حاصل از این مرحله، حاوی ناخالصی می باشد. با استفاده از روش های بسیار متنوعی این ماده را فرآوری نموده و در نهایت محصول تولیدی با خلوص بالایی تولید می گردد و عرضه بازار می شود.
این ماده معدنی از پیوند و کنار هم قرار گرفتن 3 عنصر ( آلومینیوم با نماد AL2، عنصر سیلیسم با نماد Si5 و عنصر اکسیژن با نماد o و همچنین 4 عدد گروه هیدروکسیل (OH) ) تشکیل می گردد.
خواص کائولن
در متن به برخی از مشخصات این ترکیب معدنی خاص می پردازیم:
نام انگلیسی آن Kaolin است.
فرمول شیمیایی آن AL2Si2O5 است.
نقطه ذوب آن 1750 درجه سانتی گراد می باشد.
چگالی این ماده بین 1.2 تا 1.6 گرم بر سانتی متر مکعب است.
رنگ کائولن سفید متمایل به خاکستری می باشد.
این ماده در آب محلول است.
نوع پیوندها در این ماده بسیار متفاوت می باشد. همین امر موجب شده تا این ترکیب به دو صورت سخت و نرم وجود داشته باشد.
از این پودر جهت تولید ظروف سرامیکی و چینی استفاده می شود.
این پودر دارای ذرات ریزی است و هنگامی که به پایداری می رسد Ph آن 3 تا 9 می باشد.
یکی از بهترین و مناسب ترین عایق های الکتریکی و حرارتی می باشد.
وزن مخصوص آن چیزی حدود 2.16 و 2.68 می باشد.
غیر قابل کشسان است.
ترکیبی بسیار رطوبت پذیر است.
ماده سر سختی است.
این ماده از لحاظ ظاهری به فرم های بسیار متنوعی ( کائولن ( سفید، زرد، صورتی و قرمز)) وجود دارد.
بهتر است بدانید که نوع سفید آن ملایم ترین و لطیف ترین دسته می باشد.
این ماده حلالیت بسیار بالایی در آب دارد.
هنگامی که این ترکیب با آب مخلوط می شود، حالت خمیری بسیار انعطاف پذیر ی به خود خواهد گرفت.
این ماده پرکاربرد را با نام های دیگری همچون خاک رسی چینی، سیلیکات آلومینیوم هیدراته، لکه سفید، آرگیلا، بولوس آلبا، رس چینی، زمین چینی، ترابا و …. در بازار می شناسند.
شکل عادی این ماده به ندرت به شکل کریستال می باشد.
کاربرد کائولن
این ترکیب شیمیایی در صنایع بسیار فراوانی کاربرد دارد. این روزها بازار خرید و فروش کائولن در کشور رواج بسیار بالایی پیدا کرده است. در این قسمت از مطلب به برخی از کاربردهای این ماده شیمیایی پرکاربرد میپردازیم.
این ترکیب معدنی دارای خواص بسیار ویژه ای می باشد. همین امر موجب شده تا آن را به عنوان یک ماده اولیه جهت تولید در برخی از صنایع مبدل کند.
استفاده اصلی از این ماده جهت تولید کاغذ می باشد. استفاده از این ماده معدنی سبب براق شدن تعدادی از درجه های کاغذ روکش می گردد.
این ماده به علت قابلیت های تسریع و ایجاد در انعقاد خون، در بازار شناخته خواهد شد.
در صنایع گوناگونی همچون کاشی و سرامیک جهت استحکام نمودن فرآورده در برابر صیقل دادن، دما و خشکی استفاده می شود.
جهت تولید خمیر دندان به وفور استفاده می شود.
در لامپ های رشته ای از کائولن به عنوان یک ماده بسیار مناسب جهت پخش نور استفاده می کنند.
در صنایع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می گردد.
در تولید برخی از کرم ها ( محافظ پوست) کاربرد دارد.
در صنایع رنگ و رزین جهت ساخت رنگدانه های سفید به کار گرفته می شود.
در صنایع رنگرزی جهت گسترش ماده ای به نام تیتانیوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
در صنایع کشاورزی ارگانیک، از این ماده معدنی به عنوان اسپری جهت جلوگیری نمودن از آسیب حشرات مورد استفاده قرار می گیرد. ناگفته نماند استفاده از این ماده مانع از سوختن سیب در مقابل خورشید می شود.
در صنایع دارویی جهت تولید انواع داروهای تسکین درد معده، داروهای ضد اسهال، پمادهای مسکن درد، داروهای روده مورد استفاده قرار می گیرد.
جهت تولید صابون و ماسک صورت استفاده می شود.
به عنوان یک ماده بسیار مناسب جاذب در صنعت تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.
در ساخت کفپوش های پلاستیکی استفاده می شود.
در صنعت سیمان.
در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی.
تولید مواد پاک کننده.
و ….
فهرست